Kenyereink összetevői

Lisztek: BL55, Bl80, teljeskiőrlésű búzaliszt, rozsliszt, teljeskiőrlésű rozsliszt

Lenmag: Az egyik legértékesebb, legtisztább és legtöbb esszenciális olajat tartalmazó táplálékunk. Számos gyógyító hatása van a szervezetre. Légutak gyulladásos betegségeinek enyhítésére, izületi fájdalmakra, emésztési zavavarok ellen, agyserkentésre, szívműködésre, rákos megbetegedések kezelésésére…

Tökmag: Magas antioxidáns tartalma segít a káros szabadgyökök kiiktatásában és a gyulladások megszüntetésében. Telis-tele van hasznos tápanyagokkal, hasznos zsírokkal, fehérjékkel, rostokkal, vitaminokkal, ásványi anyagokkal. Viszonylag alacsony kalóriatartalmú.

Dió: Az egyik legértékesebb gyümölcsünk. Gazdag E, A, B vitaminokban, növényi rostokban, ásványi anyagokban, omega-3 szírsav tartalmának köszönhetően nagy szerepe van a szív és érrendszeri betegségek megelőzésében, kezelésében. Azonban a tökmaggal ellentétben magas a kalória tartalma ezért korlátokat kell szabni a bevitelének. Áldásos hatású a hajhullás ellen, az emlőrák, prosztatarák kialakulásának csökkentésében.

Áfonya: Számos élettanilag különösen előnyös tulajdonságokkal rendelkezik, mindamellett hogy nagyon ízletes gyümölcs. Többek között kiváló természetes gyógyszere a húgyúti fertőzéseknek. Gazdag forrása az öregedést gátló, sejtvédő, antioxidáns hatású bioaktív anyagoknak is. Antioxidáns tartalma hozzájárul bizonyos krónikus betegségek, mint például érelmeszesedés, koleszterinlerakódás, szívinfarktus, memóriazavar, bőrbetegségek kialakulásának megelőzéséhez. Vitamin tartalma kiváló!

Víz

MOSOLY és SZERETET